Laden Bijeenkomsten

« Alle Evenementen

Leren over Vaccineren: wat weten we, wat riskeren we en wat kunnen we doen om uitbraken te voorkomen?

14 juni van 12:30 - 16:30

De dalende vaccinatiegraad, de anti-vaxxers en de toename van het aantal mazelenbesmettingen wereldwijd: er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder nieuws over vaccineren. Onlangs besloot de grootste kinderopvang-organisatie van Noord-Holland kinderen te weren die niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma zijn ingeënt. Staatssecretaris, politieke partijen, overheidsinstituten zoals het RIVM en de Gezondheidsraad buigen zich dagelijks over dit onderwerp. Maar hoeveel weten we precies over vaccineren – kunnen we fabels van feiten onderscheiden? Wat komt er kijken bij het ontwikkelen, het registreren en het op de markt brengen van vaccins? Hoe gaan we om met ethische dilemma’s? En zijn er verschillen in het denken over humane en veterinaire vaccins? Uiteraard worden de juridische aspecten uitgebreid behandeld.

Dit zijn vragen die tijdens de voorjaarsbijeenkomst 2019 van de VFenR aan bod zullen komen. Onder leiding van Jop de Vrieze, zelfstandig wetenschapsjournalist werkzaam voor onder meer De Volkskrant en de Groene Amsterdammer, gaan we deze middag met een panel van verschillende experts binnen de wetenschap, de overheid en de farmaceutische industrie op zoek naar de antwoorden.

Wij zien u graag op vrijdagmiddag 14 juni 2019 bij Janssen Vaccines & Prevention B.V. in Leiden van 12.30 tot 16.30 uur met aansluitend een borrel.

Nadere informatie en mogelijkheid tot aanmelden volgt.

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
12:30 - 16:30

Locatie

Janssen Vaccines & Prevention B.V.
Archimedesweg 4-6
Leiden, 2333 CN
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
12:30 - 16:30

Locatie

Janssen Vaccines & Prevention B.V.
Archimedesweg 4-6
Leiden, 2333 CN
+ Google Maps