Laden Bijeenkomsten

« Alle evenementen

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

ESG, een echte of papieren werkelijkheid?

5 oktober 2023 van 13:00 - 16:30

Op 5 oktober aanstaande zal de Vereniging Farma & Recht haar (uitgestelde) voorjaarsbijeenkomst houden met als thema ‘ESG, een echte of papieren werkelijkheid?’, waarbij dieper zal worden ingegaan op het juridisch ESG-kader voor de farmaceutische industrie.

ESG (‘Environmental, Social, Governance’) is al geruime tijd een hot topic, en houdt ook binnen de farmaceutische industrie de gemoederen bezig. ESG-criteria zijn bedoeld om een kader te bieden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de breedste zin van het woord, maar wat betekent dit in de praktijk? Tijdens deze bijeenkomst van de Vereniging Farma & Recht zal worden stilgestaan bij het juridisch ESG-kader, en zal ook aandacht worden besteed aan de implicaties in de dagelijkse bedrijfsvoering van de farmaceutische industrie.

Paul Waszink (Partner, Bird & Bird) en Sander Wagemakers (Advocaat, Bird & Bird) zal het kader van de ESG-wetgeving uiteenzetten. In het bijzonder zal worden stilgestaan bij de Europeesrechtelijke regels op dat vlak, met speciale aandacht voor ESG-verplichtingen die onder deze wetgeving bestaan voor farmaceutische bedrijven. Hierna zal Frederik Schutte (namens de VIG) stilstaan bij de laatste versie van de Code van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, nu deze versie ook een aantal wijzigingen en aanvullingen bevat die zijn gemaakt om (ook) aan de ESG-wetgeving tegemoet te komen.

De bijeenkomst zal worden afgesloten met een panel, waarbij we in gesprek gaan met de farmaceutische industrie (Fagron, Amgen Aspen en AstraZeneca) over hun dagelijkse ESG-praktijk onder leiding van Jeroen van Seeters. Hierbij zal worden besproken wat zij als belangrijkste uitdagingen en ambities zien binnen hun bedrijven, en wat voor aanpassingen er in de dagelijkse farmaceutische praktijk zijn gemaakt om aan de (nieuwe) wetgeving te voldoen. Paul Waszink (Partner, Bird & Bird) zal eveneens deelnemen aan het panel voor de nodige juridische duiding.

Locatie:
Bird & Bird LLP
Zuid Hollandplein 22
2596 AW  Den Haag

Het programma is als volgt:

13.00 uur – 13.30 uur Inloop
13.30 uur – 13.35 uur ALV
13.30 uur – 13.40 uur Introductie door dagvoorzitter
13.40 uur – 14.30 uur ESG Legal Framework
door Paul Waszink & Sander Wagemakers (Bird &Bird)
14.30 uur – 15.00 uur De Code van de VIG
door Frederik Schutte (namens VIG)
15.00 uur – 15.30 uur Break
15.30 uur – 16.30 uur Panelsessie onder leiding van Jeroen van Seeters met o.a. Amgen, Aspen en Fagron over hun ESG-beleid.
16.30 uur – 17.30 uur Borrel

We verwelkomen u graag en zien uit naar uw komst.

 

AANMELDFORMULIER

Gegevens

Datum:
5 oktober 2023
Tijd:
13:00 - 16:30

Organisator

VFenR
E-mail:
info@vfenr.nl

Locatie

Bird & Bird
Zuid-Hollandplein 22
Den Haag, 2596 AW Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
5 oktober 2023
Tijd:
13:00 - 16:30

Organisator

VFenR
E-mail:
info@vfenr.nl

Locatie

Bird & Bird
Zuid-Hollandplein 22
Den Haag, 2596 AW Nederland
+ Google Maps